Ingrid van Frankenhuyzen

Communisenso is opgericht door drs. Ingrid van Frankenhuyzen. In 2009 verliet ze NRC Handelsblad na 11 jaar als journalist te hebben gewerkt. Daarna werd ze interim – hoofdredacteur van het online journalistiek platform Cultureel Persbureau.

Jarenlang werkte ze bij de radio (NCRV, KRO, NPS) voor zowel kunst- als actualiteitenprogramma’s op Radio 1 als Hier en Nu Achtergronden, Het Geding, Formule 1 en Kunststof. Ze was redacteur, presentator, verslaggever, schrijver en regisseerde documentaires en hoorspelen (als de Odysseia met Ton Lutz). In Frankfurt was ze betrokken bij een groot aantal projecten van de Hessischer Rundfunk. In 2000-2002 was ze commissielid bij de Raad voor Cultuur.

Bij de televisie (KRO, NCRV, IDTV) maakte ze programma’s en series over maatschappelijk verantwoord ondernemen, politiek, psychologie, kunst en milieu. Ook schreef ze een (juridisch) handboek: Scheiden voor beginners; De echtscheidingsgids van A tot Z.
In 2000 begon ze freelance als media- en presentatietrainer bij Managementcentrum De Baak VNO NCW waar ze al jaren prefered mediatrainer is. Eerder werkte ze ook voor bureau Brain Box in Hilversum en De Presentatiegroep in Bloemendaal. Vele Europese en landelijke politici, wethouders en raadsleden, (overheids)managers en CEO’s leerde ze de kneepjes van het vak.

Ze is business partner van Lindblom, Public Relations / Public Affairs in Den Haag.

Ingrid van Frankenhuyzen is ook artistiek directeur van Stichting Zeeproducties c.q. Oh Die Zee / Oh The Sea, een internationaal locatieproject of interactive site based listening project dat onlangs goeie recensies kreeg in o.a. De Volkskrant. Gebaseerd op de Odyssee van Homerus. In 2018 komt het nieuwe locatieproject in Scheveningen uit: Liefdeskuren. Geschreven door Marente de Moor. In samenwerking met Festival Classique en Feest aan Zee.

Ingrid van Frankenhuyzen
Eigenaar, trainer, adviseur