Ingrid van Frankenhuyzen doet regelmatig mee aan podcasts en webinars. Over onderwerpen als framing (van zowel organisaties, de politiek als journalisten) en over crisiscommunicatie. Al dan niet in tijden van corona. Hier bijvoorbeeld bij CMO Talk.
De Odysseia van Homeros uit 1994 is terug. De destijds razend populaire radioserie is nu op alle podcastkanalen als Spotify te beluisteren. In 1994 regisseerde Ingrid van Frankenhuyzen het beroemde Griekse epos voor NCRV Radio, in 21 afleveringen met acteur Ton Lutz en met de betoverende soundscape van Christoph Martin (en in de geprezen vertaling van Imme Dros).
Een hoorspelfragment, regie Ingrid van Frankenhuyzen. Uit: Nietjes, geschreven door Heleen Verburg. Met o.a. Nettie Blanken, Tom de Ket en Renée Fokker. Met een geit op kantoor en een cliffhanger als het gaat om het geluidsfragment. De opnames vonden plaats in een leegstaande fabriekshal in Leiden waar we daadwerkelijk opnames gemaakt hebben en ook bureaus uit het kantoor de hal in konden ‘kukelen’.
Koud was het wel.
Uitgezonden door NCRV-radio.
In 2006 verscheen de luisterboekuitgave van de Odysseia, geregisseerd door Ingrid van Frankenhuyzen, met een soundscape van Christoph Martin. Samen maakten zij deze van oorsprong 21-delige radioserie voor de NCRV. Beluister hier op Youtube een aflevering, gelezen door Ton Lutz. In 2014 bewerkte Van Frankenhuyzen dit radio-epos tot een locatieproject: Oh Die Zee. Samen met ontwerper Pink Steenvoorden, ontwierp ze op Scheveningen een audiowandeling met 3 zitlocaties om te luisteren. Oh Die Zee stond in 2017 in Den Helder.
De Volkskrant schreef over Oh Die Zee: “… met de zeewind in je gezicht en het geluid op je oren, is Oh Die Zee een bijzondere, zintuiglijke ervaring”.
In het programma HollandDoc werd het hoorspel Long Distance uitgezonden. Ingrid van Frankenhuyzen regisseerde het voor de Hoorspelfabriek. De hoofdrol in deze telefoonthriller wordt gespeeld door Katja Schuurman. Long Distance is te koop of te downloaden via de Hoorspelfabriek. Of luister hier bij de VPRO.
De Volkskrant schreef: “En in Long Distance levert Katja Schuurman wellicht haar beste performance sinds Van Goghs Interview, in een telefoonthriller die zich alleraangenaamst tegen het schedeldak laat projecteren tijdens het uitruimen van de afwasmachine”.
Op 7 juni 2018 ging het mini-Oerol-locatieproject Liefdeskuren in Scheveningen in première. We vroegen schrijver Marente de Moor (o.a. Ako Literatuurprijs) twee audioverhalen te schrijven over een historische gebeurtenis: componist Felix Mendelssohn Bartholdy die in 1836 in Scheveningen kwam kuren. Voor volwassenen en kinderen (8+), in 3 talen. Regie: Ingrid van Frankenhuyzen, vormgeving Pink Steenvoorden. Met soundscapes van Jürgen De Blonde en Robert van Raamsdonk. Liefdeskuren kwam tot stand i.s.m. Festival Classique en Feest aan Zee.