Eén keer je emoties niet in de hand hebben kan je als wethouder je baan en reputatie kosten. Het overkwam de wethouder Vincent van den Bosch uit Steenbergen.  Hij stak zijn woede over een vlogger niet onder stoelen of banken. Hoe je eigen en andermans emoties kanaliseert, schreef Ingrid van Frankenhuyzen een blog.

Ingrid van Frankenhuyzen schrijft zeer regelmatig voor het online platform Frankwatching. Eén artikel ging over online boeven vangen: vanuit je luie stoel live meekijken met bewakingscamera’s in winkels. In het Engels: crowd sourcing crime prevention.
Hieronder: een geanimeerd gesprek over crisiscommunicatie bij SPS IT. Met Marc Hullegie, Linda Verweij en Ingrid van Frankenhuyzen.

In 2015 was Ingrid van Frankenhuyzen samen met Marc Hullegie te gast bij Linda Verweij van IT-bedrijf SPS IT uit Reeuwijk (zij maken eigen online uitzendingen).  Het gesprek ging over crisiscommunicatie en beveiliging.

Een indruk van het College op Vrijdag voor wethouders dat Ingrid van Frankenhuyzen en Gertjan Geurts verzorgden in Eindhoven voor de VNG Academie/ Actieprogramma Lokaal Bestuur. Wethouders gingen in discussie over de rol van social media in hun gemeenten.

Een hoorspelfragment, regie Ingrid van Frankenhuyzen. Uit: Nietjes, geschreven door Heleen Verburg. Met o.a. Nettie Blanken, Tom de Ket en Renée Fokker. Met een geit op kantoor en een cliffhanger als het gaat om het geluidsfragment. De opnames vonden plaats in een leegstaande fabriekshal in Leiden waar we daadwerkelijk opnames gemaakt hebben en ook bureaus uit het kantoor de hal in konden ‘kukelen’.

Koud was het wel.

Uitgezonden door NCRV-radio.

In 2006 verscheen de luisterboekuitgave van de Odysseia, geregisseerd door Ingrid van Frankenhuyzen, met een soundscape van Christoph Martin. Samen maakten zij deze van oorsprong 21-delige radioserie voor de NCRV. Beluister hier op Youtube een aflevering, gelezen door Ton Lutz. In 2014 bewerkte Van Frankenhuyzen dit radio-epos tot een locatieproject: Oh Die Zee. Samen met ontwerper Pink Steenvoorden, ontwierp ze op Scheveningen een audiowandeling met 3 zitlocaties om te luisteren. Oh Die Zee stond in 2017 in Den Helder.

De Volkskrant schreef over Oh Die Zee: “… met de zeewind in je gezicht en het geluid op je oren, is Oh Die Zee een bijzondere, zintuiglijke ervaring”.

In december 2010 werd op Radio 1 in het programma HollandDoc het hoorspel Long Distance uitgezonden. Ingrid van Frankenhuyzen regisseerde het in 2006 voor de Hoorspelfabriek. De hoofdrol in deze telefoonthriller wordt gespeeld door Katja Schuurman. Het hoorspel is te koop of te downloaden via de Hoorspelfabriek. Of luister hier bij de VPRO.

De Volkskrant schreef: “En in Long Distance levert Katja Schuurman wellicht haar beste performance sinds Van Goghs Interview, in een telefoonthriller die zich alleraangenaamst tegen het schedeldak laat projecteren tijdens het uitruimen van de afwasmachine”.

Op 7 juni 2018 ging het mini-Oerol-locatieproject Liefdeskuren in Scheveningen in première. We vroegen schrijver Marente de Moor (o.a. Ako Literatuurprijs) twee audioverhalen te schrijven over een historische gebeurtenis: componist Felix Mendelssohn Bartholdy die in 1836 in Scheveningen kwam kuren. Voor volwassenen en kinderen (8+), in 3 talen. Regie: Ingrid van Frankenhuyzen, vormgeving Pink Steenvoorden. Met soundscapes van Jürgen De Blonde en Robert van Raamsdonk. Liefdeskuren kwam tot stand i.s.m. Festival Classique en Feest aan Zee.